Get Adobe Flash player

Ruta de navegació

Buscar

PROMOCIONS

Sol.licitar informació

Esta dirección de correo electrónico está protegida contra spambots. Usted necesita tener Javascript activado para poder verla.

Tel. 938739498 - Tel. 938768222

Preguntes freqüents

Preguntes freqüents del permís B

- Un cop s’aprova l’examen teòric, quant temps hi ha per aprovar la pràctica?

Una vegada superat l’examen teòric, hi ha 2 anys per superar l’examen pràctic.

- Si es suspèn un examen, quan temps s’ha d’esperar per poder repetir-lo?

La Direcció General de Tràfic (DGT) marca uns terminis entre convocatòries.

Si es suspèn un examen, a la setmana següent es pot repetir, però si es torna a suspendre el termini és de 12 dies naturals i a partir d’aquest, serà de 18 dies naturals fins que s’aprova l’examen.

- Com funciona una renovació de papers?

Les renovacions s’han de fer cada 2 suspensos seguits del mateix examen. Quan presentem la primera sol·licitud a la Direcció General de Tràfic (DGT) ens dóna dret a 3 convocatòries d’examen, tant per aprovar la teòrica i la pràctica.

- Quantes classes pràctiques obligatòries s’han de fer, com a mínim, entre examen i examen?

Actualment la Direcció General de Tràfic (DGT) no marca cap mínim de classes obligatòries ni per presentar-se a examen ni per repetir-lo, però l’Autoescola TRAC sempre recomana fer cas als consells que us donaran els vostres professors/es.

- Puc fer la teòrica a casa i buscar-me els testos per internet?

L’Autoescola TRAC disposa d’una pàgina web perquè els nostres alumnes puguin fer testos i repassar les lliçons a casa, a través d’internet, però això sí, sempre que l’alumne hagi passat primer a fer algunes classes amb el professor/a de teòrica; ja que per internet es troba massa informació i moltes vegades errònia, la qual cosa només aconseguírem fer-nos un embolic i entendre algunes coses malament. En canvi, a les nostres les nostres autoescoles disposem del programa de testos més moderns i actualitzats amb professors/es permanentment a l’aula per poder resoldre els dubtes al moment i fer-vos un seguiment personalitzat

- Puc fer les classes de teòrica i l’examen en català?

L’examen teòric es pot fer en català, castellà, gallec, basc, anglès, francès i alemany. Igualment amb les classes teòriques i pràctiques.

Preguntes freqüents del permís A

- Quina cilindrada i potència de moto puc portar amb el permís A2?

El permís A2 està limitat, no per cilindrada sinó per potència màxima de 35kw (47cv) i una relació de pes/potència de 0.2kw/kg.

Tens l’opció de limitar la moto que t’agradi sempre i quan aquesta no accedeixi del doble de la potència permesa, és a dir; es pot limitar una moto de 70kw com a màxim.

Actualment els fabricants de motos venen els seus models amb kits de limitació per aquest tipus de permís.

- Si el dia de demà vull portar una moto de major potència, què haig de fer?

Des que ha entrat aquesta llei del permís A2, per poder accedir a una moto de major potència és necessari tenir 2 anys d’experiència del permís A2 més fer un curs de 9 hores de formació.

D’aquest curs no et faran examinar de nou, sinó que aprendràs tots els coneixements teòrics per conduir una moto amb total seguretat, el domini de la moto en circuit tancat i circulació a les vies obertes al trànsit.

- Tinc el carnet de cotxe, puc portar motos de 125cc? Em beneficia per obtenir el permís de A2?

Aquesta normativa és una llei interna del país, permet portar motos de 125cc aquí, però no dóna cap permís, la qual cosa vol dir que si vols obtenir el permís A1 o A2 has de fer els exàmens corresponents.

Ara bé, si ets titular del permís A1 amb més de 2 anys i vols obtenir el permís A2, només has de fer l’examen de circulació.

- Quines edats mínimes es necessiten per cada permís de moto?

El primer és el permís AM (ciclomotors 49cc) als 15 anys.

El permís A1 (motos de 125cc) als 16 anys.

El permís A2 (motos fins a 35kw) als 18 anys.

El permís A (motos en general) als 21 anys.