Get Adobe Flash player

PROMOCIONS

Preguntes freqüents

PERMISOS DE CONDUCCIÓ:

 

Es poden realitzar cursos intensius? Es fan cursos intensius de tots els permisos, en els que oferim gran disponibilitat d'horaris, sempre adaptats a les necessitats dels alumnes. Inclòs per a alguns permisos es poden programar cursos en períodes de vacances.

 

Es fan classes de teòrica amb professor o només s'estudia amb tests? Es fan classes teòriques de tots els permisos a hores determinades. A més, dins de les hores d'oficina existeix sempre un professor a disposició dels alumnes per a resoldre els dubtes que puguin sorgir. Els tests, ja siguin a la nostra aula informàtica o des de casa, són un reforç de l'estudi.


Puc emportar-me tests per fer a casa? Tots els nostres alumnes tenen accés a una plataforma online on poden realitzar tests com a reforç als seus estudis. Tot i així, els alumnes que no disposin d'ordinador a casa poden emportar-se tests en paper per a practicar a casa.


Puc fer més d'una hora seguida de pràctiques? No hi ha problema per fer més d'una hora seguida de pràctiques, tot i que seguint criteris educatius no aconsellem fer més de dues hores seguides.


Un cop aprovada la teòrica, haig d'esperar molt per poder fer les pràctiques? Disposem d'una gran flota de vehicles i un gran equip de professors, el que fa que el període d'espera sigui pràcticament inexistent.


Es poden fer cursos subvencionats? Sí. Com a centre col·laborador del SOC i de la Fundació Tripartita podem realitzar cursos subvencionats quan existeix convocatòria. El nostre assessor atén els alumnes que estan interessats en aquestes subvencions i els orienta com beneficiar-se.


PERMÍS AM

 

A partir de quina edat puc obtenir el permís de ciclomotor? El permís AM, o de ciclomotor, es pot obtenir a partir dels 15 anys. Per poder portar un acompanyant has de tenir 18 anys.


PERMÍS A2

 

Quin permís necessito per portar una moto de 250 cc? Per conduir una moto no s'ha de tenir en compte la cilindrada, sinó la potència (en Kw o CV). Amb l'A2 pots conduir una moto de fins a 35 Kw o 49 CV. Per una moto de característiques superiors necessitaràs el permís A.


Quants exàmens haig de fer per obtenir el permís de moto? En termes generals hauràs de fer examen teòric, un de maniobres en circuit tancat i un altre de circulació en vies obertes. No obstant, això pot variar en funció dels permisos que posseeixis.


PERMÍS B

 

Puc portar una moto amb el permís B? Amb el permís de la classe B es pot portar una motocicleta que no superi els 125 cc. Per fer-ho és necessari que tinguis més de tres anys d'experiència amb el permís B.


Si posseeixo el permís A1 i vull treure'm el permís B, haig de fer teòrica un altre cop? No. La teòrica que vas fer per l'A1 resta convalidada pel permís B.


Puc examinar-me de la teòrica del permís B abans de complir els 18 anys? Sí, pots examinar-te de teòrica fins a tres mesos abans de complir els 18 anys.

 

Puc portar un remolc amb el permís B? Amb el permís B pots portar qualsevol remolc lleuger (fins a 750 Kg de MMA). També podem portar un remolc de més de 750 Kg, sempre que la summa de la MMA del cotxe i la MMA del remolc no superi els 3500 Kg. Si la summa supera els 3500 Kg però no supera els 4250 Kg, necessitarem una autorització especial coneguda com a B96, que es pot obtenir a l'autoescola. En cas que superem els 4250 Kg necessitarem el permís B+E.

 

Amb quin cotxe es fan les pràctiques? Disposem de diferents models, tots ells pensats per una conducció segura i eficient, i adaptats a les necessitats de cada alumne.


Puc portar una ambulància amb el permís B? Si l'ambulància no supera els 3500 Kg de MMA hauràs d'acompanyar el teu permís B amb l'autorització BTP. Si supera aquesta MMA necessitaràs el permís C para poder conduir-la.


PERMISOS C i D

 

Amb l’obtenció del permís C o D, obtinc cap permís més? Sí. Amb l’obtenció del permís C, obtens automàticament el permís C1 i l’autorització BTP (per vehicles prioritaris. Amb l’obtenció del permís D, obtens automàticament el permís D1 i l’autorització BTP (per vehicles prioritaris).


A quina edat puc obtenir el permís C? i el D? El permís de la classe C es pot obtenir als 21 anys. El permís de la classe D es pot obtenir als 24 anys.


Quins vehicles es poden portar amb el permís C? Amb el permís C es poden portar tots els camions que siguin rígids. Poden portar enganxat un remolc o semiremolc lleuger (fins a 750 Kg de MMA).


Quins vehicles es poden portar amb el permís D? Amb el permís D es poden conduir autobusos. Aquests poden portar un remolc lleuger (fins a 750 Kg de MMA).


PERMÍS E

 

Puc treure’m el permís E sense tenir el permís C o D? No. Per accedir al permís E, abans has de tenir el permís C1, C, D1 o D.